Visuele en effectieve jeugd coaching en counseling

24 uur met...

24 uur met... is een Nederlands interviewprogramma van de VPRO, waarvan het eerste seizoen begin 2008 werd uitgezonden op Nederland 3. Het was zelfs zo’n goed programma dat het werd genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards 2009.


Format

In 24 uur met... brengt de presentator 24 uur door in een studio, samen met één volwassen gast. Tijdens deze periode mag geen van beiden de kamer verlaten. Het achterliggende idee is dat de interviews dieper en intenser zijn, omdat de twee tot elkaar zijn veroordeeld. Voor beiden is dit zowel geestelijk als lichamelijk erg zwaar. Het programma is overgenomen van het Engelse 24 Hours With...,


Omzetting naar jeugd coaching en counseling

24 uur met… is nu ook omgezet voor coaching en counseling voor jeugdigen. Jeugdigen zijn natuurlijk anders dan volwassene. Jeugdigen moeten juist ondernemen, om de diepte in te gaan. Het is dan makkelijker om opener en in vertrouwen te praten, over waar ze tegenaan lopen. Met de juiste vragen komt de jeugdige (dichter) bij zij zijn oplossingen en antwoorden. Dus geen studio, geen opnames, maar juist eropuit. Fietsen, lopen, kamperen, als het kan een kampvuur, enzovoort. Aan de hand van tochten, activiteiten en spelvormen, steeds een stapje dichter naar jouw oplossing. Een survivaltocht in het Belgische Hertogenwald met navigeren en een rivier oversteken, Duitse Kevelear met Attractiepark en BBQ-en, een fiets- en looptocht in de Loonse en Drunense duinen waar we ons vermaken bij de hoogste duin en weersafhankelijk eventueel zwemmen in een zwemvijver of kanoën en geocaching in de omgeving van Mook.

In deze 24 uur met… werken we hard aan hetgeen wat de jeugdige moeilijk vindt, maar op een leuke, actieve en passieve manier met veel spelvormen.


Waaraan gewerkt kan worden

Eén van de uitgangspunten hierbij zal het afwijkende gedrag van het kind zijn. Hierbij worden de juiste methodieken bij gezocht. Anders gezegd is het maatwerk.


Op deze manier kan er in een zeer korte tijd, veel afwijkend gedrag (onzekerheid, faalangst, verlegenheid, kwetsbaarheid, verdriet, boosheid, somberheid, gebrek aan zelfvertrouwen, pestgedrag, een negatief zelfbeeld, eenzaamheid, piekeren, terugkerende vage lichamelijke klachten, hoog sensitiviteit (HSP), enzovoort) aangepakt worden.


Zichtbare verbetering

Verbetering zal zichtbaar worden, op meerdere gebieden van: Autonomie (zelfstandigheid en zelfredzaamheid), Assertiviteit (grenzen stellen, bewaken en verleggen), Sociale interactie (vragen stellen aan coach en derden en bevindingen delen), Omgang emoties (deze bekijken en uiting hiervan aanpassen naar gewenste gedrag), Omgang met veranderingen (zowel bewust als onbewust), Omgaan met stress, spanningen en tegenslagen. Zelfvertrouwen (door bewust keuzes-systeem, evalueren en reflecteren (vooral terugkijken naar het goede, kijken naar hoe sommige dingen anders kunnen en hieruit lering trekken)).


Interesse gewekt?

Omdat het om opmaat trajecten gaat, kunt u vrijblijvend extra informatie vragen. Er wordt hierbij gekeken wat het hebt beste bij de probleemstellingen past en er wordt besproken of dit hetgeen is wat het kind nodig heeft.